Gamere og e-sportutøvere spiser for lite frukt og grønt!

 

Hva skal til for en topprestasjon i enhver idrett eller sport du driver med? Søvn? Ja. Trening? Ja. Kosthold? Absolutt.

Skal vi tro resultatene fra studien “Demographics and Health Behavior of Video Game and eSports Players in Germany: The eSports Study 2019” av Kevind Rudolf og medarbeidere fra 2020, så kan det virke som om gamere og e-sportutøvere har en del å hente på kostholdet. Kort fortalt rapporterte de litt over 1100 studiedeltakerne at frukt- og grøntinntaket var omtrent halvparten av det som er anbefalt per dag, med et snitt på 2,7 porsjoner av 5 per dag. Du kan lese mer om hva de anbefalte dosene for frukt og grønt per dag er her.

Hvorfor er det i det hele tatt viktig å spise frukt og grønt? Vel, det lærte du helt sikkert på barneskolen. Man kan gå i detalj på alle de små mekanismene på hvorfor og hvordan frukt og grønt er bra for helse og prestasjon, uavhengig av idrett - men med et stikkord kan jeg røpe følgende: sunn og frisk kropp! Med fravær eller dårligere kvalitet på treninger og kamper uteblir resultatene over tid. Helse og prestasjon går hånd i hånd.

Hvorfor tror du frukt- og grøntinntaket er så lavt blant e-sportutøvere?

Hva er dine beste tips for å spise mer frukt og grønt?


  1. Rudolf, K., Bickmann, P., Froböse, I., Tholl, C., Wechsler, K. & Grieben, C. (2020). Demographics and Health Behavior of Video Game and eSports Players in Germany: The eSports Study 2019. Int J Environ Res Public Health, 17(6).

 
André BaumannComment